HARD HOLIDAY HOME | Hard, AT 2017

HARD HOLIDAY HOME

Very close to the lake Bodensee in Austria, MEESVISSER has the commission to design a small holiday home for a family with two children and their grandmother. The site is just a 5 minutes bike ride away from the lake and is unique located. Like a hidden green oasis, surrounded by high trees, the site lays along a small river with a wide view towards the Swiss and Austrian mountains.

On the back part of the plot, to keep as much as possible privacy to the existing house, we designed a wooden holiday home over two levels. Kitchen, living and dining as well as one more enclosed sleeping room are situated on the ground floor. Under the tilted roof are the two sleeping’corners’ with fantastic views to the surrounding mountains.

Because of a possible ‘high water level’ of the Bodensee the house is built on a ‘floating’ wooden platform to keep it dry.

PROJECT INFORMATION

Design: MEESVISSER

Year: 2017

Status: VO

Client: undisclosed

Size: 75 m2

Design team: Marijn Mees and Uda Visser

with Teresa Avella, Boris Popma and Kim Wandel

Renderings: MEESVISSER

© Copyright - MEESVISSER 2015 - all rights reserved